EcologicBio

Alunele de padure

Alunele de pădure se găsesc îndeosebi în ţări din bazinul Mării  Mediterane. În prezent, alunele de pădure se cultivă în Turcia, Spania, Italia şi în Statele Unite, dar ele sunt originar din Turcia.

 

Fructul din alun

Aluna de pădure este fructul alunului, un copac care atinge trei,  până la cinci metri înălţime. Copacul are o tulpină subţire şi este  foarte dens acoperit cu frunze. Frunzele se pot recunoaşte după forma  lor rotundă, ovală sau ca o inimă. Încă de când începe să crească,  alunul este protejat de bractee care mai târziu dezvoltă o scoarţă tare.   Alunul nu produce flori primăvara, spre deosebire de alţi aluni. Acesta  creşte pe pământ bogat în calciu, cu conţinut ridicat de umezeală şi  creşte din ianuarie până în aprilie. Pe măsură ce alunele se coc,  scoarţa copacului se schimbă spre o culoare galben-portocalie. Alunul  este mai productiv într-o vară răcoroasă şi umedă decât într-una uscată  şi călduroasă.

Simbolul păcii şi al sănătăţii

Alunul   de pădure a fost cunoscut din vremuri imemoriale. Grecii şi romanii  consumau alunele pentru savoarea lor ieşită din comun. Alunele erau  folosite şi ca leacuri în perioadele vechi. Nu era folosită doar aluna, ci şi scoarţa şi frunzele copacului pentru a combate diverse afecţiuni.   Mai mult, copacul era simbolul căsătoriei, abundenţei materiale şi  fericirii familiale. Alunul era considerat un simbol al păcii şi  sănătăţii şi o sursă de bunăstare şi putere.

Valoare nutriţională

Alunele de pădure reprezintă o sursă bună de vitamina E. O porţie de alune (25 g) conţine nu mai puţin de 50% din Doza Zilnică Recomandată (DZR).   Vitamina E este un puternic antioxidant. Antioxidanţii pot juca un rol   important în prevenirea afecţiunilor cardiovasculare şi a cancerului.

Sursa: aboutnuts.com

Vezi produsul (...)